Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie - Departamentul de Chimie

rezultate asteptate

Estimam formarea de competente de predare a chimiei pentru  60 de profesori din invatamantul preuniversitar licentiati in discipline inrudite chimiei. De asemenea, oferim posibilitatea de a urma cursurile prezentului program si doctoranzilor de la fizica si biologie (eventual si de la matematica si geografie) care au efectuat modulele didactice la aceste discipline pentru a atrage absolventi buni care sa dezvolte o cariera in invatamantul preuniversitar. Vom populariza proiectul si printre cadrele didactice universitare care predau module interdisciplinare (ca de exemplu biochimie) si doresc o a doua specializare pentru a-si imbunatati calificarea.

Imbunatatirea calificarii cadrelor didactice prin formarea de competente de predare a chimiei are efecte de lunga durata deoarece asigura elevilor o pregatire initiala mai buna avand cadre didactice specializate, iar pentru participanti asigura largirea orizontului si formarea unei viziuni sistemice asupra lumii inconjuratoare. Formarea la cadrele didactice a abilitatilor de a utiliza tehnici interactive in procesul de predare invatare asigura o invatare activa din partea elevilor, participarea nemijlocita la lectie si chiar sporirea si mentinerea interesului acestora pentru invatarea disciplinelor stiintifice.
Dobandirea de cunostinte si formarea unei atitudini pozitive cu privire la protectia mediului inconjurator la cursanti asigura transmiterea ei si elevilor, respectiv formarera la acestia a unei atitudini responsabile in ceeea ce priveste pastrarea unui mediu curat si sanatos.

Facultatea de Chimie-Biologie-Geografie - Departamentul de Chimie
Adresa: Str. Pestalozzi, nr. 16, Timi┼čoara
Telefon: 0256 592 634
Fax: 0256 592 620