uvtfrontnew

 

Conferința de prezentare a rezultatelor obținute în primul an de implementare a proiectului RoRS 337- ROmania Serbia NETwork for assessing and disseminating the impact of copper mining activities on water quality in the​​ cross-border area (RoS-NET2)

DATA: 17.09.2020

Astăzi a avut loc Conferința de prezentare a rezultatelor obținute în primul an de implementare a proiectului ​​ „RoRS 337- ROmania Serbia NETwork for assessing and disseminating the impact of copper mining activities on water quality in the cross-border area (RoS-NET2)”, un proiect realizat în parteneriat de către UVT – prin Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie -, alături de Grupul Ecologic de Colaborare – Filiala NERA, din Caraș-Severin și Institutul de Mine și Metalurgie Bor (Serbia).

Proiectul se derulează pe perioada a 24 de luni, (10.09.2019-09.09.2021) și are un buget total de 999894 Euro. ​​ Prin implementarea acestui proiect sunt efectuate expertize și teste pentru caracterizarea fizico-chimică și toxicologică a fluxurilor de apă și sunt propuse soluții de remediere a zonelor în care se află actuale sau foste mine. În plus sunt realizate campanii de informare a publicul larg, ONG-urilor, organizațiilor și autorităților publice, despre situația existentă, necesitatea și mijloacele de rezolvare a problemelor de mediu din zone industriale cu mine de cupru și de alte categorii. De asemenea, se​​ realizează o bază de cunoștințe ca sistem de monitorizare în domeniul protecției mediului în zona transfrontalieră,​​ în care sunt prezente activitățile miniere ​​ și sunt organizate evenimente de conștientizare adresate tinerilor cu privire la temele orizontale și problemele de mediu din spațiul transfrontalier de graniță. În cadrul conferinței de astăzi au fost prezentate rezultatele obținute în primul an de implementare a proiectului și componentele planificate să aibă loc în continuare.

Vă invităm să urmăriți principalele declarații în știrea realizată de către UVT-TV.

Persoane de legătură în cadrul proiectului:

Prof.univ.dr. Vasile Ostafe,​​ vasile.ostafe@e-uvt.ro

Lector dr. Laura Pitulice,​​ laura.pitulice@e-uvt.ro​​ 

 

 

 

 

 

Cooperation beyond borders.

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Romania-Serbia Programme is financed by the European Union under the Instrument for Pre-accession Assistance (IPA II) and co-financed by the partner states in the Programme.

Project RoRS 337- ROmania Serbia​​ NETwork for assessing and disseminating the impact of copper mining activities on water quality in the cross-border area (RoS-NET2)